Фотоволтаици

castelmadama

Колку чини еден фотонапонски систем?

А станбена фотонапонски систем користи соларни модули апсорбира сончевата енергија и го претвори во електрична енергија за домашни потреби. Најчестиот вид е растение приклучени на електричната мрежа: Ова ви обезбедува со соларната енергија во текот на денот се осигура дека ќе може да се подигнат на енергија на енергетската мрежа во текот на ноќта или кога фабриката за производство не е доволно за покривање на вашите потреби.
Тука е како тие работат фотоволтаични модули за производство на струја за вашиот дом:

Фотоволтаични модули инсталиран на вашиот покрив апсорбира фотони на сончева светлина и да ги претвори во електрична енергија. Претворање во енергија почнува речиси веднаш по контакт. На електрична енергија произведена од страна на модули е еднонасочна (Енергија CC).

L 'инвертер конвертира моќ DC во AC (Наизменична струја) погодна за домашна употреба. Таа може да се користи за напојување на осветлување и сите електрични апарати, доаѓаат ТВ, Машина за перење, балсам, фен за коса и фрижидер.

Кога таа произведува повеќе енергија отколку што троши, вишокот се храни во електричната мрежа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *